DÜSÜNCELERIMI EN GÜZEL KALEMIM ANLATIR
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

DÜSÜNCELERIMI EN GÜZEL KALEMIM ANLATIR

SIIRLI DAKIKALARDA BULUSMAK DILEGIYLE
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 GÜNÜN MENÜSÜ.. :)

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
KIRGIN~~MELEK
prenses
prenses
KIRGIN~~MELEK


Kadın
Mesaj Sayısı : 161
Yaş : 49
Nerden : istanbul
Kayıt tarihi : 23/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: GÜNÜN MENÜSÜ.. :)   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimePtsi Şub. 23, 2009 5:42 am

Aş Çorbası (4 Kişilik)




Aş Çorbası (4 Kişilik)


Malzemeler
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr. Kıyma
1 Adet Etsuyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı Erişte
Tuz, Kırmızıbiber, Nane


Yemeğin Tarifi
Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.





ETLİ KURUFASULYE


Malzemeler:


2 su bardağı kuru fasulye
1kg kemikli kuzu eti (kuzu kol)
4 adet orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanması:
kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin.
her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır...




ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 kahve fincanı arpa şehriye
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber



Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

* Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

* Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.




TATLI OLARKATA....


SAKIZLI MUHALLEBİ KUPLARI



Malzemeler:
125 gr margarin
1 su bardağı un
750 ml süt
2 adet damla sakızı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 kakaolu pötibör
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
1. muhallebiyi hazırlayın.
2. her bir kupa bir tatlı kaşığı muhallebi koyun. (muhallebiyi kaşıkla aşağıya doğru ittirin) bir pötibörü büyük parçalara kırıp kupa ekleyin. bir tatlı kaşığı muhallebi ve 1 tatlı kaşığı ceviz ekleyin. üzerlerini streçle kapatıp buzdolabında bekletin




AFIYETOLSUN ARKADASLARRRR Very Happy Very Happy Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
**Admin**
Admin
Admin
**Admin**


Mesaj Sayısı : 142
Kayıt tarihi : 21/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: Geri: GÜNÜN MENÜSÜ.. :)   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimePtsi Şub. 23, 2009 2:14 pm

tmm melekkkkkkkkkkkkkkk akşama yemekte sendeyizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
harika bir mönüüüüüüüüüüüüüü .sahi şimdiden sorayım yarın ne var mönü deeeeee LaughingLaughing
paylaşım için tşkler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://siirlidakikalar.tr.gg
KIRGIN~~MELEK
prenses
prenses
KIRGIN~~MELEK


Kadın
Mesaj Sayısı : 161
Yaş : 49
Nerden : istanbul
Kayıt tarihi : 23/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: tsk   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimePtsi Şub. 23, 2009 8:44 pm

buyrun gelın ama ben evde degılım yemeye davetlıyızzzzzzzz:)SmileSmile)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
..:BIR_DOST:..
yönetici
yönetici
..:BIR_DOST:..


Erkek
Mesaj Sayısı : 23
Yaş : 54
Nerden : bursa
Kayıt tarihi : 22/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: Geri: GÜNÜN MENÜSÜ.. :)   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimePtsi Şub. 23, 2009 8:49 pm

bak yaaaaaaaaaa zaten evde olsan buyrun gelin demzsin kii.....Razz kesin gittigin yerdeki mönü dür bu da beleşe getireyim demişsindir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
KIRGIN~~MELEK
prenses
prenses
KIRGIN~~MELEK


Kadın
Mesaj Sayısı : 161
Yaş : 49
Nerden : istanbul
Kayıt tarihi : 23/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: Geri: GÜNÜN MENÜSÜ.. :)   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimePtsi Şub. 23, 2009 11:02 pm

Very Happy Very Happy Very Happy geldım yerdekı menu farklı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
**Admin**
Admin
Admin
**Admin**


Mesaj Sayısı : 142
Kayıt tarihi : 21/02/09

GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Empty
MesajKonu: Geri: GÜNÜN MENÜSÜ.. :)   GÜNÜN MENÜSÜ..    :) Icon_minitimeSalı Şub. 24, 2009 2:46 pm

olabilir bana ne sende ordaki mönüyü yazsaydın o zaman hem hani nerde bu günün mönüsü??? bööööööö
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://siirlidakikalar.tr.gg
 
GÜNÜN MENÜSÜ.. :)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GÜNÜN AYDIN OLSUN

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DÜSÜNCELERIMI EN GÜZEL KALEMIM ANLATIR :: GEREKLİ BİLGİLER :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin: